Поредна благотворителна акция на смолянски гимназисти, събират хранителни продукти предколедно

Коледна благотворителна акция 2018 ще организират отново учениците от клуб „Милосърдие“ към ПГТТ „Христо Ботев“ в Смолян.

На 17 декември от 16.00 до 19.00ч. учениците ще събират дарения в три пункта пред хранителни магазини в града-Билла, Лидл и Арена. Там те ще приемат продукти, които след това ще бъдат дарени на многодетни семейства и хора в затруднено материално положение.

Под надслов „Нека приятел в беда усети духа на Коледа!“, гимназисти и преподаватели ще положат усилия, за да усмихнат преди празниците свои съграждани.

Те обаче не парвят благотворителност само преди Коледа. Клуб „Милосърдие“ редовно и през цялата година организират различни акции в помощ на нуждаещи се- болни хора, за пострадали от пожар и бедствие, за закупуване на животоспасяваща апаратура и множество други хуманни каузи.

Нека всички се включат в каузата и да дарят, не само за празниците, защото както казват учениците от Професионалната гимназия в Смолян и цитирайки Джани Родари: “Ръка, която дава - не обеднява, сърце, което обича-не остарява!“.

СмолянБГвести

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Последни новини