Служба в храм "Св.Неделя" в Смолян за Игнажден

Днес се чества Свети Игнатий, а за негова прослава Църквата е отредила да се почита паметта му на 20 декември, денят е наречен Игнажден. От Игнажден до Ивановден  на 7 януари  включително  не се прави помен за почналите, това е времето за възхвала на Рождество Христово.

„Подкрепете ме чрез вашата вяра, вашето търпение. Любовта ми към вас ме подбужда да ви пиша и да ви помоля да следвате пътя Господен. Не за злодеяние и престъпление съм осъден на смърт, а за моя Бог, от Чиято любов съм завладян и Когото ненаситно желая.  Аз съм Негова пшеница и чрез зъбите на зверовете се смилам, за да стана чист Христов хляб!“

Това са думи на свети свещеномъченик Игнатий Богоносец  в едно от посланията му до християните  малко преди да бъде хвърлен на зверовете  в Рим. Осъден е на смърт от римския император Траян заради  отричането на езичеството и непоклатимата му, дръзка  вяра в името на Христа.

В негова памет архиерейският наместник на Смолянска духовна  околия архимандрит Висарион на 20 декември от 9 часа ще отслужи  св. божествена Литургия в храм „Света Неделя“ – Райково вСмолян. Заедно с него в служението ще участва и енорийският свещеник и секретар на Архиерейското наместничество иконом Запрян Шиков.

СмолянБГвести

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини