Деца доброволци от Смолян занесоха коледни подаръци от три църкви в дома във Фатово

    Членове на Детската доброволческа организация "Св. Николай Чудотворец" в Смолян за пореден път предколедно гостуваха на бабите и дядовците в Дома за стари хора в с. Фатово. Познанството им е вече от години и всяко посещение е взаимно очаквано.

    Децата дойдоха с дарове и плодове от три църкви в Смолян - "Св. Неделя", "Св. Висарион Смоленски" и "Св. Николай Чудотворец", за което децата са много благодарни  и  искрено се радват.  Приятелите им от ППМГ "Васил Левски" саморъчно изработиха красиви и разнообразни коледни картички, които доброволците от тяхно име подариха на всеки. Малките гости поздравиха и персонала за всеотдайната грижа към настанените в Дома баби и дядовци.

    „Навсякъде можеш да си намериш дом, стига да знаеш, че всичко става по Божия воля, да си благодарен и незлоблив.“  С тези думи започна да разказва на децата 86-годишната баба Мара от с. Момчиловци. „Добре съм. Доволна съм много от този Дом, от тоя персонал. Свикнах добре, тука е вече моят дом. Не мисля да се връщам, защото съм сама. Две дъщери съм погребала, мъжът ми е починал и аз намерих утехата тука. Дойдох преди две години. Имах голямо счупване на крака и шест месеца бях на легло, наехме  жена да ме гледа, но бе възпрепятствана и си отиде. Всичко съм минала, изтърпях с Божията помощ и продължавам да търпя...С търпение всичко става, най-важното е живота да имаш търпение, да имаш смелост. Каквото ти дойде отпреде, трябва да го понасяш, да го носиш. Радваме се на всички гости, трогваме се до дъно. Дечица, млади, идват всякакви. Господ да ги благослови и всичко добро да дава на всички хора! Мир да има на тая земя!“, каза още 86 годишната баба Мара, а житейската й история предизвика сълзи в очите на мнозина.

    СмолянБГвести

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини