Десетки хиляди сърби протестираха срещу Вучич в Белград

 
Десетки хиляди сърби се събраха за четвърта поредна събота на протест в Белград срещу държавния глава на Сърбия Александър Вучич, предаде БНР.
 
Насловът на протеста беше "Един от пет милиона", след като още след първата демонстрация Вучич заяви, че пет милиона души да излязат на протест, няма да изпълни нито едно искане на опозиционните лидери, които според него, са дискредитирани. Поддръжниците на опозиционния блок от 30 партии и организации, наречен "Алианс за Сърбия", определят Вучич като автократ, а неговата Сръбска консервативна партия като корумпирана.
 
Вчера в интервю за местната телевизия "Студио Б" сръбският президент заяви, че не се плаши от протестите и че те са демократично право, стига да не се стига до проблеми.В протестното шествие участва и бившият външен министър на Сърбия Вук Йеремич, който подкрепя демонстрантите:
 
"Хората днес са на улицата, защото им е омръзнало от несправедливостта, корупцията, насилието и изнудването. Днес в Сърбия не можеш да се бориш с тези неща чрез институциите, защото те почти са преустановили работа. Затова днес се събрахме толкова много хора тук." - коментира Йеремич.
Източник: news.bg

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини