Остава предупреждението за опасно време, идват големи студове

Оранжев код* е обявен за утре, 4 януари, в областите Сливен и Бургас, съобщават от НИМХ на БАН. За 13 области в сила е жълт код*. Това са Благоевград, Пазарджик, Смолян, Пловдив, Кърджали, Хасково, Ямбол, Варна, Добрич, Габрово, Ловеч, Враца и Монтана.

През следващото денонощие ще бъде предимно облачно и ветровито, предупреждават метеоролозите. Очакват се валежи от сняг - значителни през нощта и сутринта в южните и планинските райони, където в комбинация с вятъра, условията за виелици остават.

Над планините ще е облачно с валежи от сняг. До сутринта в Рило-Родопския масив и западните и централните райони на Стара планина снеговалежите ще са значителни, все още ще е ветровито със силен, временно бурен вятър от север-североизток и ще има условия за навявания. По-късно през деня валежите ще отслабват и спират, най-късно в масивите в Югозападна България, вятърът ще отслабва. Температурите още ще се понижат и максималната на височина 1200 метра ще е около минус 7°, на 2000 метра – около минус 12°.

Понижението на температурите ще продължи и през следващите дни, като се очаква в началото на новата седмица да достигнат до -18.

*Жълт код - повишена вероятност за опасни метеорологични явления. 

*Оранжев код - прогнозират се опасни и особено опасни метеорологични явления. Бъдете много внимателни, следете подробната информация за очакваните метеорологични условия и следвайте съветите на властите.

СмолянБГвести

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини