Нов управител поема пътническите превози в БДЖ

Инж. Христо Иванов е новият управител на "БДЖ - Пътнически превози" ЕООД. Това беше решено днес на Съвета на директорите на "Холдинг БДЖ" ЕАД. Той ще заеме мястото на досегашния управител на дружеството Пламен Пешаров.

Припомняме, това е поредната рокада в ръководството на Държавната железница.

На 14 декември миналата година Никола Василев беше избран за нов изпълнителен директор на "Холдинг БДЖ" ЕАД, след като дни по-рано бяха освободени от длъжност председателят на борда Велик Занчев и главният изпълнителен директор Владимир Владимиров. Още на 7 ноември те подадоха оставка заедно с финансиста на железопътната компания Филип Алексиев.

Като мотив за колективната оставка в БДЖ транспортният министър Росен Желязков посочи лошата комуникация между отделните членове в управителните съвети и липсата на работа в екип. Тогава той изрази мнение, че ръководството не е взело конкретни решения за подобряването на състоянието на влаковете и обезпечаването на разписанията.

Христо Иванов е дългогодишен специалист в областта на железопътния транспорт, като професионалната му кариера е изцяло свързана с железницата.

Kариерата си той започва през 1984 г. като технолог на гара Стамболийски, след което е бил и диспечер в ЖПУ Пловдив.

От 1989 г. до 1998 г. е заемал длъжностите главен специалист "Пътнически превози", заместник-началник в отдел "Пътнически превози" и заместник началник ЖПУ по "Експлоатация" в Пловдив.

От 1998 г. насам е изпълнявал последователно ръководните позиции директор на "Поделение за пътнически превози" Пловдив и началник на "Поделение за превозна дейност" Пловдив. Ръководил е дирекция "Пътнически превози", "Поделение за пътнически превози" София и е бил директор "Експлоатация", както и директор "Маркетинг и продажби" в "БДЖ - Пътнически превози" ЕООД. От 2016 г. е заемал длъжността "Ръководител превози" в частен железопътен превозвач.

Инж. Христо Иванов е завършил Техническият университет в София, специалност "Експлоатация на железопътния транспорт". Има и магистърска степен по финанси във Великотърновския университет "Св. Св. Кирил и Методий".

Източник: news.bg

Коментари в сайта

Последни новини