Аврил Лавин по китара

Изображение 1 от 3

    Аврил Лавин позира гола с китара за корицата на новия си албум Head Above Water - първият от пет години. Наистина над водата се е снимала и съвсем не изглежда да потъва. Шестият албум на Аврил Лавин ще излезе на 15 февруари.

    Но тази женска голота ядоса журналистката от The Guardian Леони Купър, която видя в черно-бялата снимка плагиат и победа на патриархата.

    Аврил Лавин не е първата в шоу бизнеса, която използва голото си тяло и всъщност никой не държи авторските права за това. Случаите - кои незабравими, кои заминали в небитието в общия поток, са безчет. Но авторката изброява някои от последните години с китари - рокаджийката Лиз Фер през 2003 год. и Грейс Чато от Clean Bandit в 2010 год. .

    "Какво значи тази конкретна поза? Няколко неща, всъщност, нито едно от тях не е особено окуражаващо. Означава, че ви е позволено да обичате тялото си (ако сте слаба, конвенционално привлекателна руса бяла жена). Означава, че на жените е позволено да свирят на музикални инструменти, но само ако са склонни да ги използват като реквизит, в случай, че сте забравили за няколко секунди, че имат цици." Журналистка се гневи, че жените трябва да се съблекат, да изглеждат удобни и уязвими и това е по-важно отколкото да са силни. "Всичко това означава, че патриархатът все още печели. Тези проклети момчета", завършва тя.

    В отговор на това, може да се запитаме: Слаба руса бяла жена, конвенционално привлекателна, не може ли просто да се съблече гола? И ако иска да държи китара, проблем ли е? За Бога, вече сме видели достатъчно едри афроамериканки да го правят (или да изглеждат сякаш са го направили, благодарение на костюма и хореографията). И няма причини да всяка жена да не го направи ... на плажа. Да се снима и да си качи снимката в социалните мрежи. С китара или с нещо друго. Но с китара е по-добре - струнните инструменти имат женствени извивки, според мъжете музиканти.

    Сингълът от новия албум на Аврил Лавин е по-долу. След него е клипът на Clean Bandit, в който Грейс Чато държи цигулката си на мястото на сутиена. Горката Грейс си платила за скандалния кадър - уволнили я от работата ѝ като музикален педагог. Очевидно педагозите не могат да имат голи тела или ако имат, трябва да го държат в тайна. Какво да се прави, голотата е скандална откак Ева послушала змията. Това е положението в света на хората, останалите живи същества на планетата нямат подобни проблеми.

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини