Катката отново шампион по мотокрос, призова за възстановяване на пистата край Хасково

    Хасковлията Кадир Масар – Катката отново е републикански шампион по мотокрос. Той е №1 в клас МХ40, за което преди дни получи наградата си от Румен Петков, един от ръководителите във федерацията. Титлата му идва след спечелени 8 старта през миналата година, за което се изисква сериозна подготовка. Той заяви, че е пропуснал възможността да стане шампион на Източна Европа, заради забраната му да напуска страната, тъй като не е участвал в няколко състезания. Мярката му е наложената заради повдигнатото му обвинение за обира на пощата в Хасково през юни 2016 година, когато бяха задигнати близо 2 млн. лева. По думите му той няма вина за престъплението, за което все още няма внесен в съда обвинителен акт. „Надявам се нещата да излязат наяве“, коментира Масар.

    Катката има 35 години състезателна кариера, той е многократен републикански шампион на България, има и титла за Източна Европа от 2008 година, стотици купи и медали от състезания по мотокрос. Днес той беше подредил голяма част от трофеите си в гаража на къщата си, където съхранява и двата си мотора – единият тренировъчен, а другият – състезателен. По думите му и двата му мотора са стари – производство 2010 година. „Моите съперници карат мотори, произведени 2018-та година. Въпреки това аз ги победих“, коментира Катката и се пошегува, че ако се качи на по-нов мотор сигурно ще стане световен шампион. Той засегна и темата с липсата на мотоклуб, което го принудило да се състезава за столичен тим. Освен това той призова за възстановяване на изоставената преди около 5 г. мотопистата край Хасково, тъй като според него в града има доста състезатели, които са принудени да се подготвят на малък терен в димитровградското село Горски извор. Според него поддръжката на трасето няма да коства много, а възстановяването му ще привлече десетки състезатели от цяла България. „Трасето е едно от най-добрите в страната, необходимо е да се заравнява 3-4 пъти в годината, което излиза по около 700 лева“, обясни той.

    Междувременно по неговите стъпки тръгва и 8-годишният му син Теоман, който тази година за първи път ще участва в състезания. Баща му искрено се надява младите да имат възможност да се състезават на собствен терен и Хасково отново да бъде домакин на първенства от висок ранг.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (10)

    • 1
      Ор
      Ори
      35 -5
      19:57, 22 яну 2019
      Пропилян талант за шепа пари. България нехае за своите деца за това са принудени да правят бели.
    • 2
      Ев
      Евала
      42 -4
      20:14, 22 яну 2019
      Катка, ти си пример и идол за много деца на 90-те които са "болни" на тема мотори! Почти няма мотористи, които могат да карат като тебе, та ти просто си играеш с тези мотори, ти си факир! Искрено се надявам за в бъдеще да постигнеш тези неща и всичко това да бъде реалност и тази писта да се възобнови, защото по този начин и икономиката на града ще е в плюс! Успех Катка!
    • 3
      Хи
      Хиената
      31 -6
      02:59, 23 яну 2019
      Браво Катка ! Единствената пречка се казва ГЕРБ! За тях там нямало писта . Така каза една недъгава бивша управница.
    • 4
      C0
      c0oL
      5 0
      11:34, 23 яну 2019
      респект !!!
    • 5
      Ка
      Кадир
      6 0
      13:07, 23 яну 2019
      Браво, адаш.
      Да ти е честита победата.
      Здраве и успехи на теб, и на близките ти.
    • 6
      Qu
      question
      3 -7
      13:59, 23 яну 2019
      Ми да отдели някой лев от парите от обира и да я п... Виж коментара
      • Ko
        komisar
        6 -1
        15:14, 23 яну 2019
        Заради такива мърши като теб милата ни РОДИНА е на това ниво.Продължавай да злобееш.Честито на шампиона1!!!
    • 7
      Qu
      question
      1 -4
      16:44, 23 яну 2019
      Именно заради такива мърши. ...всеки краде и търси лесното!Не аз съм му сложил петното на името!
      • Ko
        komisar
        2 0
        09:28, 24 яну 2019
        Нима го наричаш мърша???? Вие колко пъти сте стажали Шампион господин неизвестен!Относно петното има си органи да го докажат дали е вярно или НЕ!!!
    • 8
      Бе
      Без име
      0 0
      08:42, 27 яну 2019
      За Кадир мога да кажа само едно, Моторът живее в него и той живее в мотора.
    Последни новини