С до 200 лева вдигнаха заплатите в армията. Пресата

24 часа

Толполицията уплаши шофьорите, продават по 15 347 винетки на ден

Почти двойно повече винетки са продадени за месец, показаха данните на Агенция „Пътна инфраструктура“. От 15 декември 2018 г. до 15 януари 2019 г. броят им е 460 416, докато преди година за същия период продажбите са били с 200 000 по-малко. Приходите са с близо 30% по-високи – над 23,2 млн. лева сега при 18,732 млн. преди година.

Труд

С до 200 лева вдигнаха заплатите в армията

Близо 28 000 униформени у нас вече се разписват за по-големи заплати. Средното увеличение от 10%, което влезе в сила от 1 януари, в зависимост от опита и званието варира в диапазона от 70 до 200 лв. Това обясниха за „Труд“ командири на войскови части. Според тях принципът е справедлив – процентът е по-голям за нисшите чинове – до 15%, и по-малък за старшите и висшите офицери – до 11%.

Монитор

Тъкат килим за папата с българския трикольор

В килима ще бъдат втъкани карта с района на Балканите, както и две ръце, държащи земното кълбо. Край тях ще бъде „изписан“ текст „Мир на земята“ на български и на латински. Подаръкът трябва да бъде готов преди 5 май, когато започва визитата на главата на римокатолическата църква у нас. За да получи последни указания как да бъде посрещнат папата в Раковски, на визита в Рим наскоро бе отец Димитър от градчето край Пловдив. Заедно с папа Франциск ще пътуват около 70 човека: кардинали, журналисти и персонал. На 5 май главата на католическата църква ще бъде в София, където ще му бъде приготвена трибуна за богослужението. В Раковски папата ще посети два храма. В църквата „Пресвето сърце Исусово“ ще има литургия и първо причастие, а в „Св. Архангел Михаил“ ще има среща с католическата общност.

Стандарт

Живко Тодоров: В политиката може да стъпиш на мина

В политиката има много възможности да се стъпи върху мина, затова трябва много да се внимава. Важно е всеки, който участва в политически живот, да си върши работата съвестно и да внимава. Това каза кметът на Стара Загора и член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ Живко Тодоров в предаването „Беновска пита“ на Канал 3. Аз също много пъти съм си правил равносметка и съм видял грешките, които съм правил. За синя лампа не бих искал да говоря, но по-скоро бих искал да кажа, че когато човек е във властта, няма много време да прави анализи за своята работа и затова трябва от време на време да се прави равносметка, допълни Тодоров.

Сега

Пак ще има промени в приема за първи клас

Нови правила за прием на първокласниците се готвят тази година, предава Нова телевизия. Миналата година родители се оплакаха, че системата дискриминира многодетните семейства. Причината – по-малките деца попадат в различни училища от по-големите си братя и сестри.

Тази година най-много точки за прием ще продължава да носи 3-годишната уседналост на детето в близост до училището. Това е т.нар. „Първа група“. В същата група, независимо от постоянния или настоящ адрес, ще попадат и децата, които искат да учат в училището на по-големите си братя или сестри

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ня
    Някой
    2 0
    11:01, 28 яну 2019
    А Полицията от 2019г. вземат с 300лв увеличение. Аз съм обикновен полицай и имам 15години стаж като катаджия. За януари взех заплата 1350лв.
Последни новини