Проходите в Смолянско – през „Рожен“ и „Пампорово“ отпадат задължителните вериги

Отпадат въведените ограничения за движение с вериги през прохода „Пампорово“. От вчера – 27 януари, са отпаднали всички ограничения за прохода „Рожен“.
По пътя Стойките – Пампорово е ограничено движението на МПС с маса над 12 тона и с ремаркета и полуремаркета, а останалите да се движат задължително с вериги.

Екипите на всички ангажирани ведомства в област Смолян  са на терен и работят за разчистването на пътя през прохода „Превала“. Разчистването на пътя се затруднява от множеството паднали от тежкия сняг дървета. Групи на „Гражданска защита“ ги премахват, за да може след това пътят да бъде почистен от снега и движението да бъде възстановено.

Продължава разчистването на падналите дървета и по третокласните пътища около Пампорово, по които движението е ограничено за всички превозни средства. Това са път ІІІ-861 от 31-ви км (граница с област Пловдив) до разклона за Национална астрономическа обсерватория и път III-8631 Момчиловци – Славейно – Момин.

АПИ апелира шофьорите, на които им предстои пътуване, да тръгват само с автомобили, подготвени за движение при зимни условия. Да карат с повишено внимание и съобразена скорост, като не предприемат изпреварване на снегопочистващата техника. Блокирането на движението от автомобили, които не са с подходящи гуми, затруднява работата на снегорините и възпрепятства пътуването на всички останали шофьори.

СмолянБГвести

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини