Йончева обяви афера „Ало, Банов съм“

Разследваната за офшорна далавера с фалиралата КТБ червена депутатка Елена Йончева изпълнява заканата си отпреди няколко дни и разкрива корупция в правителството, но не по тамошната телевизия, както първоначално бе обявено, а в централата на БСП.

Става въпрос за корупция в строителството. Сегашният министър Боил Банов, когато през 2016 година е зам.-министър, опрощава сумата от 700 000 евро на фирма строител. Става въпрос за Ларгото. Фирмата има закъснение и дължи поне 700 000 евро неустойка“, коментира Елена Йончева.

Депутатката пусна и записи на Боил Банов от негови разговори с различни лица, в които той предлага схемата, по която огромната неустойка да бъде опростена. Социалистката обеща да предостави на журналистите пълния запис, краткия запис, както и пълни субтитри от записите на Боил Банов. „Има служител от министерството, който е бил на тези разговори, но пожела да остане анонимен. Готов е да свидетелства“, разкри още Йончева. „Тази афера „Ало, Банов съм“, не е схема на г-н Банов, а схема на правителството на Борисов. Какъв е интересът на тогавашния зам.-министър да опрости тези 700 000 евро и защо защитава интерес на частна фирма, а не на държавата“, попита депутатката.

Представителите на БСП са категорични, че въпросният запис се потвърждава и от документи, с които те разполагат. Социалистите заявиха, че ще настояват за оставката на Боил Банов. „Записът е направен през март 2016 година в кабинета на тогавашния заместник-министър Боил Банов“, разкри Йочнева. Тя добави, че този сигнал ще бъде внесен в ОЛАФ и в прокуратурата.

Източник: http://kanal3.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (7)

  • 1
    Ке
    кенанския лъв
    6 -20
    11:27, 30 яну 2019
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
  • 2
    Ми
    Мина
    8 -16
    11:38, 30 яну 2019
    Ако е имало нещо подобно, Банов ще понесе отговорн... Виж коментара
    • Значи договорите в България се подписват само хей така, да има нещо черно на бяло, Мина? А клаузите за просрочие и предвидените неустойки важат само а баламите, които нямат партийна подкрепа, така ли Мина? И докога с това съветско/айдушко мислене? Това ли е пътя тази територия да стане правова и демократична държава? Министър (значението на думата министър е слуга на народа) та слугата на народа помага на частна фирма да прецака народа и в това нямало лошо? Ега ти изкривената логика!
  • 3
    Ян
    Янко Митев
    6 -9
    15:13, 30 яну 2019
    Макар че не понасям и ГЕРБ и БСП до сега се радвах на Йончева.Но сега я подведоха много яко! Боил е постъпил абсолютно правилно мислейки за държавата. Ако е пуснел иска до съда за неустойка още по време на работата по ларгото фирмата е щяла да спре изпълнението.По този начин срока е щял да не бъде спазен и България да върне парите в Европа а те са милиони.След това е заведено дело за неустойка...така фирмата ще си плати има ларго и няма глоба .Браво на Боил и язък за Елена а за Кум гейт и Оградата браво на Елена
  • 4
    Ми
    Мина
    1 -5
    18:47, 30 яну 2019
    Чети,моряко.Казах,че ако има нарушение Банов ще си... Виж коментара
  • 5
    Ре
    реалист
    4 -6
    23:58, 30 яну 2019
    Тази няма спиране но този път яко я подведоха разследващата журналиска Банов нека да я спука от съдене тя да каже за 25 -милионата които са минали през нейната фирма от КТБ
  • 6
    Ба
    Бащата тиква
    4 -2
    20:32, 31 яну 2019
    Схеми и то реални! Много изгодни ходове с задни дати! Браво Йончева..само истината!Възхищавам се на жените бойци!

Още новини

Последни новини