България получи домакинство на олимпийската квалификация във волейбола

Българският национален отбор за мъже ще е домакин в квалификацията за олимпийските игри в Токио 2020, обяви международната федерация. Надпреварата ще се проведе от 9 до 11 август.

Съперници на българския отбор ще са олимпийският шампион Бразилия, Египет и Пуерто Рико. Отборите ще играят всеки срещу всеки по веднъж. Победителят в групата се класира за игрите в Токио.

Ако не успее да постигне целта си, българският отбор ще получи нова възможност в европейската олимпийска квалификация през януари догодина.

Все още не е обявена цената, която България ще трябва да плати за домакинството на турнира. "Дневник" потърси ръководството на българската федерация за информация, но без успех.

Българският отбор пропусна предишните игри в Рио 2016. Четири години по-рано националите станаха четвърти в Лондон 2012. Сега отборът ще бъде воден от италианеца Силвано Пранди, който се завръща на поста.

Женският национален отбор е в група със САЩ, Аржентина и Казахстан, но за нея все още не е определен домакинът. Турнирът ще е от 2 до 4 август.

"Ако се подходи правилно, с едно домакинство можем да имаме шансове да обърнем Бразилия и да се класираме още в първата квалификация. Нямаме проблем да получим квалификацията, преговаряме за размера на финансовата част", каза наскоро министърът на спорта Красен Кралев.

По думите му България преговаря приоритетно за спортовете от първа група, където може да има успех. "Засега имаме потвърждение, че сме спечелили последната световна квалификация в борбата", посочи той.

Източник: dnevnik.bg

Коментари в сайта

Последни новини