Ананиев бил наясно с източването на болници

До утре Министерство на здравеопазването трябва да изготви предложение с конкретни решения на проблемите в общинското здравеопазване, което да представи на министър-председателя Бойко Борисов, съобщи в кулоарите на Народното събрание министърът на здравеопазването Кирил Ананиев, предаде репортер на Novini.bg.

Експертна група работи по това да бъдат изготвени конкретни мерки. „Какви са те, все още не знам. Предстои ни цяла нощ работа“, поясни Ананиев.

Относно случващото се с медиците в карловската болница, министърът заяви, че ще се направи всичко възможно медиците да не подават колективна оставка.

Министърът съобщи, че е наясно с информацията за точене на милиони от панагюрската болница. Започват проверки.

Преди това парламентът възложи на здравния министър Кирил Ананиев до 1 април 2019 г. да предостави план за действие с конкретни задачи, с който България да стане член на Евротрансплант.

Депутатите приеха проекторешението към разискванията с министъра по темата, внесено от БСП със 144 гласа „за“ и нито един „против“ или „въздържал се“. В този срок министър Кирил Ананиев трябва да изготви анализ на трансплантационната дейност. До 1 април 2019 г. министърът трябва да предостави на парламента и Национална програма за промоция на дарителство на органи, клетки и кръвни продукти, изработена на базата на междуинституционално сътрудничество, както и необходимите промени в Закона за трансплантация на органи, тъкани и клетки. 

Източник: novini.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини