Експерт от ГДБОП обясни на ученици от Смолян за рисковете в интернет

    Информационна среща разговор на тема: „Моята безопасност в интернет“ събра ученици от 5 до 7 клас от смолянските училища. Поводът е Международния ден за безопасен интернет, а инициативата е на Превантивно-информационният център по наркотични вещества и Местната комисия.

    Секретарят на община Смолян Момчил Николов, като председател на Общинския съвет по наркотични вещества, откри срещата поводът е за ползата и вредата от интернет, както и тенденцията за прекомерната му употреба, особено от подрастващите.

    Инспектор Хутев от ГДБОП - София представи на децата кратка презентация с реални примери за рисковете и последиците, той разказа пред децата какво се случва в интернет пространството с техните профили, снимки и чатове.

    Специалистът даде конкретни съвети на младежите как да се предпазват в социалните мрежи. Експертът даде на децата и информация за безплатна телефона линия и сайта на ГДБОП , където могат да подават сигнали или да задават своите въпроси. Всеки ученик получи значка с надпис : „ Сърфирай разумно“, осигурени от Община Смолян.

    СмолянБГвести

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини