Ученици от Старцево събраха храни за самотни хора в селото, Образователния инспекторат в Смолян ги награди

Вече има първи награден в инициативата на РУО - Смолян в рубриката „Добрата новина“, а отличието беше връчено от шефа му в Смолян Мария Семерджиева на директора на училището в златоградското село Старцево. Албена Мушкова получи сертификат за „Добра новина“ за ръководеното от нея средно учебно заведение „Свети княз Борис I” в новата инициатива на образователния инспекторат.

В нея могат да участват ученици и учители от цялата област, като целта е да се показват дейности, практики или просто добри реализирани идеи на децата, които си заслужава да бъдат разказани на обществото. Рубриката е съпроводена и с конкурс, като всеки месец ще бъде номинирана една „добра новина“, а училището „създател“ ще получава сертификат от Началника на РУО – Смолян. Инициативата вече има и първия си победител, който получи сертификат „Добрата новина“ за месец месец януари, в лицето на Средното училище в Старцево.

Той е за осъществената благотворителна акция "Дари коледна вечеря на 
пенсионер", осъществена по инициативата на Ученическия съвет.

Децата предпразнично зарадваха с внимание и хранителни пордукти 30 самотно живеещи възрастни хора в родопското село. Благодарение на учениците, техните родители и учителите от школото, събраните храни от първа необходимост, са били разпределени между самотните пенсионери в едно от най-големите златоградски села Старцево. Пакетите с олио, брашно, сол, захар, леща, ориз, захарни изделия и др. са били разнесени лично от учениците до домовете на 
възрастните хора.

СмолянБГвести

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини