Социалните в Смолян няма да обжалват съдебното решение, още днес връщат бебето на Симона

Дирекция „Социално подпомагане“ в Смолян още днес ще върне бебето Александър на 26 годишната му майка Симона от смолянското село Арда. Социалната служба в Смолян няма да обжалва излязлото на 15 февруари 2019г решение на Районен съд Смолян, с което магистратите не уважиха молбата на социалните новороденото да остане в приемно семейство, където е настанено дни след раждането през декември 2018г.

Социалните служби имаха 7 дневен срок да обжалват решението на съда пред по-висша инстанция, но днес са взели решение да не го правят.

„Детето още днес ще бъде върнато на майката.“, обяви за СмолянБГвести директорът на Регионалната дирекция в Смолян София Сиракова. Тя допълни още, че няма никакви притеснения от публичните заплахи за съдебно дело срещу социалната служба, както многократно обяви публично Петър Низамов и неговата организация „Български юридически комитет“.

„Нямаме притеснения от подобно дело, направили сме всичко, което е най-добро за детето!“,коментира шефката на Дирекцията в Смолян.

Припомняме, че организацията на Низамов осигури адвокат, който да представлява интересите на 26 годишната Симона, която е самотна майка, но желае да отглежда детето си и не се отказва от него.

СмолянБГвести

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини