Радев решава за вето на промените в Изборния кодекс след подробен анализ

Дали ще наложи вето върху промените в Изборния кодекс президентът Румен Радев ще решава след подробен анализ. Това стана ясно при посещението му в Хасково днес. „Нека първо законът да дойде при мен и тогава ще реша. Категорично мнение ще има, когато го разгледаме подробно. Аз работя инстуционално“, коментира държавният глава.

„Нека се изговорят другите, моите действия са ясни, те ще дойдат“, добави още Румен Радев.

Промените минаха при бурни дебати в пленарна зала вчера, които продължиха повече от 14 часа. А пред парламента имаше и протести. Сред направените промени са отпадането на преференциалния вот, отлагане на машинното гласуване, оповестяването на социологически проучвания.

Много извънпарламентарни партии се обявиха против прокарваните промени в Изборния кодекс. От Обществения съвет към ЦИК също разкритикуваха въвеждането на промени до една година преди изборите.

Днес темата коментира и омбудсманът Мая Манолова, която посочи, че ще сезира Конституционния съд за Изборния кодекс, тъй като измененията, според нея, са грубо посегателство върху правата на българските граждани.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

  • 1
    🇧🇬
    🇧🇬
    6 -9
    19:28, 15 фев 2019
    ТОЯ РЪБ ..... с харизма на ръждясал пирон ..... Тоя мерзавец,наричан от някои ,,Президент" е уникално глупав фатмак... Този тип докато сглоби едно изречение му протича кръв от носа....
    . Този смешен пРезидент,заедно с Мая Манолова(Сестра Галева-отявлена,корумпирана червена к_рва), който поздравява и ходи на сборищата на палачите и предателите на България и не почита паметта на жертвите(нито един път не е почел жертвите на комунистическия терор на трагичния първи февруари), той ли ще е обединител?......Комунистическо-русофилската зараза изпива жизнените и творчески сили на българите, разчиства територията на България за душманите и....... Затова сме болен обществен организъм и докато не изкореним заразата, не само ще сме последни но и ще копаем дъното.
  • 2
    Гр
    Гражданин
    8 -3
    19:29, 15 фев 2019
    Поръчковата т.нар.медия Хасков нет се скри от страх да не отрази срещата на Президента с бизнеса в Хасковския театър. Заглавието е подвеждащо и не отговарящо на дискусията по време на срещата. По време на дискусиите изобщо не се е коментирало ветото на Президента. Хасково Нет, поне препишете статията и копирайте снимките от Хасково инфо, за да бъдете в час. Отвратителна “медия”, като понятието медия е силно казано за Вас. Вие сте просто едни клюкари на местно ниво, които постоянно изпълняват политически поръчки.
  • 3
    Гр
    Гражданин
    4 -1
    19:38, 15 фев 2019
    Най-после Хасково нет прочете призива по-горе да препише статията на Хасково инфо за срещата на Президента с бизнеса в Хасковския театър. Колко сте жалки и смешни.
  • 4
    Ке
    кенанския лъв
    4 -6
    20:02, 15 фев 2019
    Радев е безмоторен безмозъчен дрон управляван от кака Кури !
  • 5
    09
    099
    1 -3
    16:44, 16 фев 2019
    Гербаджиите се настраха от страх като видяха как народа посреща Президента.
  • 6
    Ми
    Мина
    2 0
    18:48, 16 фев 2019
    Като си го харесват, да си го вземат в Хасково.Така ще ограничат вредите за държавата.
Последни новини