Адвокати обявиха стачна готовност и поискаха оставката на Висшия адвокатски съвет

Адвокати обявиха стачна готовност и поискаха оставката на Висшия адвокатски съвет. От неформалната фейсбук общност на свободните адвокати, която обединява близо 2100 защитници, се оплакаха, че ръководството на адвокатурата не защитава правата им. 
 
Конкретен повод за недоволството им беше продължаващото и днес Общо събрание, на което се чули много критични мнения, че Висшият адвокатски съвет не защитава правата на редовите адвокати. Адвокат Велислав Величков заяви:
 
"15 души вегитират на гърба на 14 хиляди адвоката. Висшият адвокатски съвет се държи като Политбюро на адвокатурата, което се намира в пряка корелация и конформизъм с властта и по пътя на най-малкото съпротивление е готово да премълчава нарушаването на правата  на адвокатите за сметка на удобния разговор с властимащите. Извода от вчера е, че българската адвокатура не е нито свободна, нито независима", каза адвокат Велислав Величков. 
 
Отговорът на председателя на Висшия адвокатски съвет Ралица Негенцова очаквайте утре в предаването "Преди всички" по "Хоризонт".
Източник: http://bnr.bg

Коментари в сайта

Още новини

Случаен виц

Последни новини