EK опровергава унгарската кампания за миграцията

EK комисия представи днес опровержение в седем точки на кампанията, предприета от унгарското правителство по въпроса с имиграцията.

"Истината е следната: не искаме въвеждането на задължителни квоти за разселване на мигранти. Разселването трябва да остане на доброволна основа", заяви говорител на комисията.

"Европейската комисия подкрепя защитата на границите и няма никакво намерение да предлага издаване на хуманитарни визи. Комисията не работи с неправителствени организации за насърчаване на миграцията. Държавите в ЕС сами решават дали искат да приемат законни имигранти. Средствата, отпускани от ЕС, не са свързани с насърчаване или възпрепятстване на миграцията", добави говорителят.

"Съжаляваме, че трябва да направим това опровержение, но хората трябва да знаят истината. Тези данни ще бъдат разпространени и на унгарски език, разчитаме на медиите те да достигнат до хората в Унгария", допълни говорителят.

Миналата седмица Европейската комисия определи като дезинформация кампанията на унгарските власти, която внушава, че председателят на комисията Жан-Клод Юнкер и финансистът Джордж Сорос работят за възобновяване на задължителните квоти за мигранти в ЕС.

Будапеща твърди, че ЕС възнамерява да ограничи възможностите на държавите за охрана на собствените им граници и да улесни притока на мигранти. Другите твърдения на унгарските власти са, че ЕС осигурява допълнителни средства за организациите, подкрепящи мигрантите, както и за самите мигранти, достигнали Европа.

Източник: dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини