Откриват снежен парк за фрийстайл в Пампорово

Изображение 1 от 3

    В събота, 2 март, ще бъде официалното откриване на специализирания снежен парк за любителите на фрийстайл дисциплините на ски писта номер 1 – Малката стена. Паркът бе специално изграден и ще бъде едно от основните тренировъчни и обучителни трасета за предстоящия конгрес на Интерски в България, а междувременно ще бъде отворен и за гостите на курорта. Пампорово Сноу Парк разполага с 5 основни секции включващи няколко разнообразни елемента, сред които рейлове и фън боксове – специални съоръжения за пързаляне, скокове с различна големина, както и специална снежна пирамида, която се изгражда за първи път в страната ни.

    Снежната покривка в ски център Пампорово-Мечи чал е 2 метра и курортът работи с пълен капацитет. Освен откриването на Пампорово Сноу Парк, в родопския курорт се готвят и за празничното ски спускане с носии и знамена в чест на Националния ни празник, което се организира за трета година.

    От Пампорово АД информираха, че от 10:30 до 11:20 качването с лифтовете до кулата „Снежанка“ ще бъде безплатно за всички участници в мероприятието, а точно в 11:30 часа от върха ще започне шественото спускане. Финалът е на плац Студенец към 12:00, когато по традиция ще засвири Националния химн, а мероприятието ще продължи с български хора и патриотична музика. родопски гайди.

    СмолянБГвести

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини