ОДЗ „Родопчанче“ с уникален благотворителен спектакъл, средствата са за малката Ели, страдаща от рядко заболяване

    С прекрасен благотворителен спектакъл днес децата и учителите в детска градина „Родопчанче“ в Смолян посрещнаха Баба Марта

    Спектакълът „Бабо Марто, при нас ела!“ е подготвян старателно от целия екип на детската градина, с предварително обявена кауза за събиране на средства за подпомагане лечението на 11-месечната Елисавета Кацарова. Цената на билета беше 4 лв. Паралелно с това бяха изработени и красиви пролетни картички и автентични ръчни мартенички, които също се продаваха благотворително.

    Децата изнесоха вълнуваща програма за празника, след което събраните средства бяха връчени на бащата на малката Ели от Смолян – Антон Кацаров. 11-месечната му дъщеричка страда от рядкото генетично заболяване Алтернираща хемиплегия в детството.

    От инициативите в детското заведение – спектакъла и благотворителния базар, бяха събрани общо 2 200 лв., а бащата на Ели обяви, че ще дари средствата на Международна изследователска Фондация, която се занимава с научни изследвания върху рядкото заболяване и работи върху откриването на лекарство за него. Антон Кацаров обяви, че ще дари средствата на Фондацията, за да може повече болни деца да се възползват и лекуват.

    От Фондацията са заявили, че са изключително впечатлени от активността и благотворителността на общността в Смолян в помощ на малката Ели и жеста на семейството ѝ да дари средствата за научните изследвания за разработване на ново лекарство за борба с рядко генетично заболяване.

    В началото на януари тази година от продажбата на календар на Община Смолян, ръководството ѝ връчи сумата от 5 хиляди лева на Антон Кацаров.

    На 16 март Ели ще навърши една годинка, но няма да може да празнува рождения си ден. „Тази година не искаме подаръци за Ели. Подарете вашия подарък на организацията и дайте надежда на всички деца, страдащи от това страшно заболяване“, написа преди дни във фейсбук бащата на момиченцето – Антон Кацаров.

    Щиляна Чакърова

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини