300 деца ще се учат да карат ски в безплатна програма

За поредна година в стартира Програмата „Научи се да караш ски“, която стартира през 2011 г. От тогава до 2018 г. на територията на област Смолян са обучени общо 3 712 деца от 1 до 4 клас.

През настоящата година в нея ще вземат участие общо 300 ученика, от 8 училища от Смолян и Чепеларе. Обучението стартира днес и приключва на 28 март, като учениците получават четиридневно напълно безплатно обучение от квалифицирани ски учители подсигурени от „Пампорово“ АД. В рамките на обучението, те получават безплатни лифт карти, обяд , транспорт и ски оборудване. Подготовката стартира на ски плац „Малина“, а в последствие и по останалите писти в курорта.
Всяка седмица се провеждат седмични състезания, на които ще се излъчват 10 
– те най – добри ученици. В края на проекта се организира финално състезание, на което се явяват всички класирали се деца от седмичните състезания. Най-добрите ученици във финалното състезание ще бъдат наградени с едноседмичен ски лагер в Банско.
Проектът се организира от Министерството на образованието и науката чрез Регионално управление на образованието - Смолян, Министерството на младежта и спорта, Българската федерация по ски и „Пампорово“ АД.

СмолянБГвести

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ма
    Мая Костова
    0 0
    15:29, 5 мар 2019
    По- стара снимка неможах те ли да намерите??? 😉😂🤣😂
Последни новини