Отпускат половин милион лева за международния форум на ски учителите в Пампорово "Интерски 2019"

Общо половин милион лева отпусна правителството за „Интерски конгрес 2019“, съобщиха от пресцентъра на Министерски съвет. Министерският съвет одобри допълнителни разходи по бюджета на Министерството на туризма в размер на 0.1 млн. лв. и допълнителни трансфери по бюджета на община Чепеларе в размер на 0,4 млн. лв.

Ресурсът е предназначен за обезпечаване на част от разходите по организацията и провеждането на международния форум на световната организация на ски учителите „Интерски конгрес 2019“. Допълнителните средства се осигуряват за сметка на преструктуриране на разходите и/или трансферите по централния бюджет за 2019 година.

Курортът Пампорово спечели домакинство на изключително престижния световен Интерски конгрес, който ще се проведе между 19 и 23 март тази година. Това е най-значимото и най-мащабно събитие в зимните спортове, след Олимпийските игри. Пампорово спечели домакинството срещу безспорни конкуренти – Сочи, Русия и световно-известния скиорски център Леви, Финландия, което нарежда България сред малкото страни, домакини на този форум. Конгресът на Интерски в Пампорово ще бъде 21-ви за организацията, но едва първият на Балканите.

СмолянБГвести

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини