Банда изнудва и тормози деца в Плевен

Група младежи от Плевен изнудва и тормози деца, информира Нова телевизия.

Те са жертви на рекет, побоища, заплахи с оръжие и събиране на такса "Спокойствие".

Децата, които са системно обирани и тормозени са пазели в тайна от своите родители случващото им се до момента, в който майка на едно от момчетата научава за тормоза над сина й. 

Тя разбира, че това се случва със сина ѝ в продължение на повече от 2 месеца. Оказва се, че рекетьорската група била от няколко младежи.

Майката публикува апел в социалните мрежи, на който откликват още пострадали родители. След като случаите стават публични родители от квартала започват да разпитват децата си.

По думите на друг родител синът му е крил 2 години за тормоза, защото групата е използвала хладно оръжие и боксове, като по този начин са извличали големи суми пари.

Момчето споделило, че вече психически не издържа на тормоза.

Разпоредено било един от участниците в групата да бъде преместен в интернат, но това не се случило, тъй като избягал с майка си в Гърция.

Останалите момчета от бандата живеят в общински жилища в Плевен.

Полицията е задържала трима от групата, като 2 са криминално проявени, а единият е непълнолетен. На всички са повдигнати обвинения.

От Община Плевен следят случая и са готови да преразгледат жителството на задържаните в общинските имоти.

Районната прокуратура в града е започнала и разпит на потърпевшите деца пред съдия. Предстои документиране на цялата престъпна дейност на групата, тормозила тийнейджърите.

Източник: http://nova.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    На
    Народ
    0 0
    12:05, 7 мар 2019
    Що ги крилете пари ли чакате покажете ги нека се знаят

Още новини

Последни новини