Впечатляващ дебют: За три дни „Капитан Марвел“ спечели 455 милиона долара

Първият филм от вселената на Марвел, в който супергероят е жена - "Капитан Мервел", оглави бокс-офис класацията на Северна Америка с приходи от 153 милиона долара, съобщиха световните информационни агенции.
 
В света приходите от филма с Бри Ларсън в главната роля са 302 милиона щатски долара. Така общо за уикенда те станаха 455 милиона долара и продукцията се нареди на шесто място за всички времена.

Единственият филм с жена в главната роля с по-добър дебют е "Междузвездни войни: Силата се пробужда", който събра 529 милиона в света през първия уикенд през 2015 г.

 
Дебютът на "Капитан Марвел" в Северна Америка е най-добрият от "Феноменалните 2" - 182 милиона през юни миналата година и най-добрият за самостоятелен филм за супергерой от "Черната пантера", който събра 202 милиона през първия уикенд през 2018 г.

На второ място в бокс-офис класацията на Северна Америка е "Как да си дресираш дракон: Тайнственият свят" с 14,7 милиона долара.

Следва "Семейното погребение на Мадеа" с 12,1 милиона долара. На четвърто и пето място са "Lego: Филмът 2" и "Алита: Боен ангел".
 
На шесто място е носителят на Оскар за най-добър филм „Зелената книга“. Следват „Не е ли романтично“, „Семейни кютеци“, „Грета“, „Аполо 11“.

Източник: dariknews.bg

Коментари в сайта

Последни новини