18 °C

Архивът с призив: Дарете снимки и документи от живота на детските градини в Смолянско

По повод 125-годишния юбилей от разкриването на детската градина, като звено в структурата на българското училище в Смолянско, Държавен архив – Смолян се присъедини към  инициатива, организирана от Клуба на учителите ветерани – Смолян за събиране на документи и снимки, даващи сведения за откриването и отразяващи дейността на градините в най-ранните им години.
Със събраните документални материали в архива ни ще бъде открит фонд – Колекция „Предучилищно образование в Смолянско“. Пак по идея на учители от Клуба, в изложбената ни зала, ще бъде експонирана и фото-документална изложба.
От архивът молят всички, имащи отношение по темата, да дарят  документи и снимки, за да попълнят оскъдната информация, с която разполагат. Специалистите се надяват, че в кампанията ще се включат наследници на учители или преподаватели, които пазят фотоси и документи от преди десетилетия.

СмолянБгвести
Коментирай

За да добавите коментар, трябва да ползвате браузър с поддръжка на JavaScript или да позволите използването на JavaScript в браузъра си, ако то е спряно.
Впишете се с профила си, за да използвате разширените възможности при писане на коментари!
Екипът на Smolyan.bgvesti.NET ви благодари, че използвате кирилица. Отговорността за коментарите е на коментиращите. Сайтът не носи отговорност за коментарите, тъй като модераторите нямат техническа възможност да проверяват коментари 24 часа в денонощието. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обида на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от редакторите на сайта при установяването на този факт. Можете да докладвате за нередности и неподходящи коментари с иконата след "Отговор" - "Докладвай за нередност"

Във формата се използва анти-бот защитата на Google reCAPTCHA.

Хороскоп за 27.05.2019

Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби
Моля, изберете зодия
Последни новини