Злато за смолянчанина Харис Хаджиев в Абу Даби. Честито!

Продължават успехите на нашите атлети на Световните игри на „Спешъл Олимпикс” в Абу Даби. След класиране на две четвърти места, отново медал за Харис Хаджиев, но този път златен в плуването по гръб на 25 м. Момчето се пребори в една от най-оспорваните надпревари. „Това е голям успех за първо участие на спортно състезание от подобно ниво“, скромно е заявил най-младият атлет от националната делегация на Световните игри на Спешъл Олимпикс в Абу Даби.
Харис се подготвяше в Плувния басейн в Смолян, а треньор му беше Милка Манева. Известната тежкоатлетка също поздрави момчето и беше щастлива от постигнатия резултат.
Харис е възпитаник на ПГТТ «Христо Ботев», а община Смолян, подкрепи финансово атлетите, за да представят нашия град и България на това престижно световно събитие.
Световните летни игри стартираха на 14 март, като официалното закриване е на 21 март. Това е най-голямото спортно събитие, в което участват повече от 7000 атлета с интелектуални затруднения и техни партньори без увреждания в 24 спорта, над 2500 треньора от повече от 190 национални делегации. За провеждането на надпреварите помагат 20 000 доброволци.
Смолян е представен от Харис Хаджиев, Николай Бърдев и Александър Димитров, който е национален треньор на родната делегация.
Честито на Харис за поредното отличие! Гордеем се с успехите на двете момчета!

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини