С "Аварийно раждане" стартира МЕНАР филм фест в Асеновград

След четиригодишно прекъсване Асеновград отново ще бъде домакин на МЕНАР Филм Фест. Събитието представя едни от най-стойностните, награждавани и харесвани филми от Близкия Изток, Северна Африка и Централна Азия. Любителите на седмото изкуство ще имат възможността да се запознаят с т.нар. друго, различно от натрапваното ни в киноразпространението днешно холивудско кино, обхващащо широк географски диапазон – от Мароко и Алжир през Палестина и Ливан до Иран и азиатската част на Русия.

Фестивалът е единствен по рода си не само в България, но и на Балканите. В Асеновград се организира за трети път. От 28 март в продължение на осем поредни седмици всеки четвъртък в зрителната зала на Стария съвет (ул. „Цар Иван Асен II” 38) ще бъде представена специална селекция от игрални филми, представени на 11-ото издание на МЕНАР, което се проведе през януари в София.

Традиционно филмите ще бъдат допълнени от атрактивна съпътстваща програма преди началото на всяка прожекция.

Първата прожекция ще е на хитова египетска комедия. "Аварийно раждане" разакзва за двойка, която прави всичко възможно да се добере до така желаната виза за САЩ. След няколко неуспешни опита, те откриват, че жената е бременна с близнаци и този път решават твърдо, че е време да осигурят така мечтаното американско гражданство на бъдещите си деца. Идеята е раждането да стане на американска територия, дори това да е посолството на САЩ в Египет. Забавната история можем да гледаме на 28 март от 18:30 ч.

Цената на билетите е 4 лв., а за ученици и пенсионери по 2 лв.

 Организатори на МЕНАР филм фест са „Гръндж Медия” и сдружение „Позор” в партньорство с Община Асеновград.

Източник: asenovgrad.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини