"Силно послание към Русия". САЩ прехвърлиха 6 бомбардировача В-52 в Европа

САЩ прехвърлиха 6 стратегически бомбардировача B-52 в Европа, предаде CNN и посочва, че действието е "силно послание към Русия", която отпразнува петата годишнина от военната си анексия на Крим.

Бойните самолети на американските военновъздушни сили бяха разположени в базата им в Луизиана, а на Стария континент ще служат за "интеграция в театъра на действие и участие във въздушни учения" заедно със съюзници и партньори в НАТО.

Групата B-52 пристигнала във въздушната база на „Феърфорд“ във Великобритания в края на миналата седмица. В понеделник четири бомбардировачи "изпълниха полети на няколко места в Европа, включително Норвежко море, Балтийско море (Естония) и Средиземно море (Гърция)", съобщава още телевизията, като се позовава на Военновъздушните сили на САЩ.

B-52, разположени в базите „Андерсън“ в Гуам в Тихия океан и в „Феърфорд“, са провели "едновременни учения за запознаване с театъра на операциите в Индо-Тихоокеанския регион и Европа". „Колективните полети в Индо-Тихоокеанския регион и Европа“ демонстрира лоялността на Съединените щати към своите съюзници и партньори чрез глобалната ангажираност на въоръжените сили, добавиха военновъздушните сили на САЩ.

B-52 за пръв път са използвани през 50-те години, по времето на Студената война. Проектирани са като междуконтинентални ядрени бомбардировачи, които биха могли да ударят Русия (тогава СССР). По-новите B-52 са от 1962 г.

Източник: offnews.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини