Приемът на корпоративни декларации се увеличава с един ден

 Годишните данъчни декларации за облагане с корпоративни данъци за 2018 г. ще бъдат приемани и на първи април, съобщиха от НАП в Хасково. Уточнението е заради факта, че  законовият срок за подаване на този вид данъчни документи е 31 март. Тъй като датата е в неделя ще има удължаване с още един ден на приема.

С тази декларация се подава и годишен отчет за дейността. В същия срок трябва да се плати и дължимият корпоративен данък след приспадане на направените авансови вноски.

От НАП напомнят още, че всички декларации по Закона за корпоративното подоходно облагане, за които задължението за подаване  е към  31 декември 2017 г., се пускат единствено по електронен път.

Фирмите, които през миналата година не се имали дейност вече не подават така наречената „нулева“ годишна данъчна декларация в НАП, а само приложение за стопанска неактивност в Националния статистически институт.

5 640 дружества от Хасково и областта са подали до днес корпоративните си декларации. Дължимите данъци по тях могат да се превеждат с банкова карта без такси, напомнят от офиса на приходната агенция.

Неподаването на декларация се санкционира, като минималната глоба е 500 лева за юридическото лице и 200 лева за управителя на фирмата.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Тази година данъци няма да плащам. ГЕРБ ми взе парите. Търсети данъци от шайката.
Последни новини