Фестивалът "Забранено за възрастни" търси помощ, за да стигне до малчуганите по селата

8-мото издание на фестивала "Забранено за възрастни" ще представи 10 театрални и танцови представления за деца и младежи с над 35 представления на 25 сцени в Смолян и много други населени места в областта като Баните, Девин, Мадан, Рудозем, Смилян, Търън, Чепеларе, Чепинци, Момчиловци, Широка Лъка, Златоград, Борино, Неделино, Старцево, Елховец, Средногорци и др.

Фестивалът се организира от Фондация „За Родопите“ в съорганизаторство с Община Смолян и със съдействието на Министерство на културата, Фондация „Америка за България“, Програма „Изкуство в движение“, Фондация „Арт Офис“, НЧ „Кирил Маджаров-1866“, НЧ „Христо Ботев-1871“, Бутик за цветя „Мери Ив“ , Смолян.  Основен партньор в работата с училищата и детските градини от града и областта е Регионално управление на образованието Смолян. Общини и кметства от Област Смолян също подкрепят събитието. Областният управител е патрон на програмата извън град Смолян.

Поради спецификата на района - малки населени места с малобройна детска публика, бедност и безработица, откъснатост и др., фестивалът има нужда от спомоществуватели и партньори, за да може да предостави на децата и младежите от региона достъп до висока професионална култура, създадена специално за тях от театрални и танцови трупи от България и чужбина.

За да достигне до малките си зрители и до селата стартира кампания от 22 до 31 март т.г  се провежда първата национална кампания "България дарява".  "Забранено за възрастни", ще се проведе в Смолянска област  от 30 септември до 4 октомври 2019 г.

СмолянБГвести

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини