Българите трябвало да променим мисленето си, за да сме щастливи

Ако променят мисленето си, българите могат да бъдат щастливи. До такова заключение стигна психологът Александра Петрова в сутрешния блок на Нова телевизия .
 
Според изследване на ООН щастието живее на север. Гражданите на Финландия се чувстват най-щастливи от начина си на живот, а топ 3 по усмивки допълват Дания и Норвегия. На противоположния полюс, на 97-мо място, е България. Страната ни е най-нещастна в Европейския съюз.Според Петрова общата тенденция е заразна, тъй като ако постоянно сме тревожни и се презастраховаме, виждаме прекомерно много негативите.
 
Психологът отчете, че много малко българи са сигурни в системи като образователната и здравеопазването.
 
По думите на психолога българите прекалено много се сравняваме и съмняваме. "Ако се сравняваш постоянно ти или се обезценяваш, защото не можеш или нямаш, или търсиш превъзходство", акцентира Александра Петрова.
Източник: news.bg

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Ре
    Реформатор- лаладжия
    5 -2
    16:21, 24 мар 2019
    Тая психоложка да отиде още на обучение за да разбере нещата Нние и сега сме щастливи при БОКО и ЦЕЦО Те си краднат но и ние покрай тях Ех не жилищата по дребни работи но сме доволни щото краднатото си е жива далаверка
  • 2
    Ан
    АНДРЕШКО
    2 0
    20:57, 24 мар 2019
    председателят на правната комисия Данаил Кирилов наречен БАРНИ РЪБЪЛ е предложен за м-р на правосъдието Питам а кой тогава е ФЛИЙНТСТОУН Вероятно се досещате
  • 3
    Ке
    Кенанския Маймун
    3 -1
    21:20, 24 мар 2019
    Ако ми направи няколко орални сеанса Психоложката , може и да ми помогне ?
  • 4
    Хр
    храбрият войник ШВЕЙК
    0 0
    11:04, 25 мар 2019
    Кой е Барни Ръбъл вече знаем Пита се в задачата кой е Флийнтстоун
Последни новини