Руски военни пристигнаха във Венецуела

Началникът на Управление "Мобилизация" на Генералния щаб на Русия генерал-полковник Василий Тонкошкуров кацна във Венецуела днес ( неделя). Той e начело на група руски военни, които пристигнаха  с два военно-транспортни самолета , , съобщи Noticiero Digital.

 

Общата численост на групата е 100 човека. Двата самолета са Ан-124 и Ил-62. Те са извършили полет Москва-Дамаск-Каракас и с междинно кацане в Сенегал. Не се съобщава какъв е донесения товар.

Официалната версия е, че групата руски военни пристига с цел провеждането на двустранни консултации с представители на венецуелската армия. За това между двете страни има подписано преди години споразумение. Руските военни са били посрещнати от висши ръководители на венецуелската армия, на националната гвардия и представители на руското посолство в Каракас.

По неофициална информация няколко часа след разтоварването на товара, двата руски самолета са се отправили обратно към Сирия.

Една от възможностите за целта на пристигането на руските военни е организиране на военна база на венецуелска територия, съобщи rusjev.net. Според неговата информация, групата трябва да избере терен за базата, да осигури нейното снабдяване с необходимите ресурси и да контролира строителството на военни съоръжения.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини