БСП: Цветанов напуска парламента, за да остане във властта. Предсрочни избори

Цветанов напуска парламента, за да остане във властта. Това е прозрачен трик за опазване на влияние. Така Крум Зарков от БСП определи на пресконференция политическата обстановка след оставката на Цветан Цветанов вчера: "Това не е морален акт, нито осъзната отговорност, а прозрачен трик за опазване на влияние."

Изборът на Даниела Дариткова за председател на парламентарната група доказва, че тя е верен последовател на Цветанов.

Нещо уж се променя, за да остане същото, коментира Зарков. Тази оставка е формална и е политически фалш. Това важи както за явните, така и за скритите коалиционни партньори.

Затова червените настояват за предсрочни избори. Според БСП демокрацията е под заплаха, а доказателство за това е, че политик, загубил обществено доверие, може да бъде председател на предизборен щаб. Това според Зарков е възможно в страни, където гласоподавателите реално не могат да упражнят гласа си, а изборните резултати зависят преди всичко от тези, които организират процеса.

Според него оставките осигуряват комфорт на Борисов като министър-председател, но този комфорт трае до следващия скандал и оставка. Крум Зарков изрази надежда, че на всички е станало ясно, че оставките в България служат само на един човек - Борисов.

Вместо фалшиви оставки, искаме реална отговорност и реална парламентарна демокрация, настоя Зарков.

"Ние, от БСП, настояваме този порочен кръг да приключи. Искаме предсрочни избори, на които санкцията да дойде от избирателя и той да зададе ясен мандат за нулева толерантност към всяка злоупотреба с власт оттук нататък. Вместо фалшиви оставки, искаме реално отговорност. Вместо завладяна държава, искаме реална парламентарна демокрация. Това са нашите искания и ще продължаваме да се борим."

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ко
    Колчо
    2 -1
    18:20, 28 мар 2019
    Вашата реална демокрация я видях когато Станишев и Местан се целуваха на Орлов мост. Видях я през три пъти съсипването на България от БСП, когато същата беше на власт. На мен никой не може да ми каже за кого да гласувам, но аз ще избера по-малкото зло и това е ГЕРБ. Никога комунисти повече на власт! Никога!
  • 2
    Ми
    Мина
    1 -1
    20:39, 28 мар 2019
    Я по-добре да изброят колко от техните редици са се облажили с евтини жилища .Цветанов си понесе отговорността , макар че не е нарушил закона, а морала.Кога ще доживеем комунетата да признаят вина.

Случаен виц

Последни новини