До какво доведе заплахата на смолянчанин да легне на улицата пред валяците? /продължение/

Асфалтирането на зейналите след зимата дупки по улиците в Смолян започна, но често ремонтите са съпътствани с упреци и забележки към Община Смолян, че асфалт няма навсякъде, че не се кърпи качествено или пък, че не до всяка къща се полага асфалт. Такъв беше и случаят преди няколко дни, когато пред камерата на еТВ жител на улица в кв. Райково заплаши, че ако не направят асфалт в отсечката до къщата му ще легне пред валяците, които работеха там. Той настоя машините да се отклонят встрани и да положат асфалт до дома му, което предизвика караница с работниците на място и се наложи зам.-кметът инж. Марияна Цекова да се намеси. Възрастният мъж заяви, че общината дели хората- на едни оправя улицата, а на други не, но но пък иска данъци от всички. Цекова му обеща асфалт, но райковецът заяви, че не вярва това да се случи.

В резултат в края на деня на 1 април от Пресцентъра на община Смолян изпратиха до екипа на еТВ и Smolyan.Bgvesti.net официална информация за продължението на случая от 29 март 2019г.

  „По повод публикувания репортаж  във Вашата медия  от 29 март т.г. със заглавие «Райковец спря със заплаха валяците. Получи ли асфалт до дома си?“ Ви информираме, че въпросната улица е асфалтирана, както и спорният участък, който е обект на репортажа. Подробности тук: http://www.smolyan.bgvesti.net/videos/202773/Raykovec-sprya-sas-zaplaha-valyacite.-Poluchi-li-asfalt-do-doma-si

Община Смолян призовава гражданите да проявят търпение. Ремонтните дейности на инфраструктурните обекти се извършват по план във всички квартали на града.“, се казва в съобщението на Общината до редакцията ни и допълва, че по разпореждане на кмета Николай Мелемов от фирмата-изпълнител са сформирани няколко екипа, за да се обхванат проблемните участъци.

Щиляна Чакърова

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини