Смолянски рибари събраха средства за 20 хиляди пъстърви, призовават колегите да се включат в акцията

Изображение 1 от 3

    Гражданско сдружение „Смолянски мухари“ организира за поредна 6-та година зарибяване на водоеми в района. 12 хиляди рибки бяха хвърлени при последната инициатива през 2018г.

    Любителите на риболова и членове на Сдружението са събрали пари на доброволни начала, към момента около 2 хил.лв, като в инициативата се включват рибари не само от Смолян, но и от столицата, и други големи градове на страната.

    Новите около 20 хиляди балкански пъстърви ще плуват в река Черна, в отсечката от Кошница до Рудозем, както и в река Арда- в района на Върбински мост. Смолянските рибари приканват всички, които обичат мълчаливия спорт да се включат в акцията, в която участват както любители, така и фирми, сред които и ЕСКОМ.

    Смолянските мухари продължават да събират средства и през октомври ще правят ново зарибяване, а малките рибки се купуват от развъдник на преференциални цени от по 10 стотинки. Повече информация за връзка и дарение : на фейсбук страницата Смолянски мухари:https://www.facebook.com/groups/166144443410275/

    СмолянБГвести

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини