Контейнери с боклук преливат, машините не могат да ги изчистят, работниците търсят помощ на 112 !

    Пълни кошове за боклук и невъзможност те да бъдат изпразнени от фирмата по чистотата, предизвикаха задръстване на централната улица „Хан Пресиян“ в пиков час в първия работен ден от седмицата, установи СмолянБГвести.

    Около 10. 30 ч. на 8 април движението по натоварената улица буквално блокира заради две сметосъбиращи машини на фирмата по чистотата, които не можеха да отбият от платното и да изпразнят преливащите кошове. На въпрос на репортер на медията ни защо не чистят по-рано, когато движението не е натоварено, хората отговориха, че са идвали още в 06. 00 часа сутринта, но е невъзможно заради паркиралите буквално до кошовете автомобили. При повторното им връщане в 10. 30ч. малкия паркинг отново беше тотално задръстен от коли. Наложи се служител на фирмата да звъни на спешен телефон 112, за да издирят собственика на колата и да го накарат да я махнат. През това време движението беше сериозно затруднено, а машините трябва най-вероятно отново да се махнат, за да отпушат тапата от коли. Поне докато недобросъвестния собственик на колата не я премахне, за да даде възможност преливащите кошове да бъдат изпразнени. От община Смолян неведнъж са призовавали гражданите на областния град да оставят возилата си на подходящи места и да не пречат на почистването на контейнерите, но явно за сега това не дава резултат. Вероятно защото няма и контрол с последващи санкции за нарушителите.

    Щиляна Чакърова

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (6)

    • 1
      Ас
      Асен
      0 0
      11:41, 8 апр 2019
      А аз да попитам за контейнерите на ул. Капитан Петко Войвода (тези които са близо до детската градина) защо дни наред стоят несъбрани (да не кажа че понякога са седмици) и там ли им пречат паркираните коли. Това, че там контейнерите са крайно недостатъчни няма въобще да го коментирам. Едно домакинство не може да генерира смет, колкото заведенията в близост, които използват същите тези контейнери всекидневно. Не коментирам и това, че в повечето пъти някой от контейнерите е обърнат/счупен/негоден за използване. От нередовното чистене са прогнили и редовно от тях тече някаква помия, създаваща "благоухание" в региона през летните месеци. Сега изведнъж настава драма, че не могли да си свършат работата.

      Хайде малко по сериозно.
    • 2
      Щи
      Щиляна
      0 0
      15:18, 8 апр 2019

      Аз също призовавам за по-сериозно отношение към проблема с паркирането -кой, където, и както му падне! И тук-в материала, не става дума за адмирации към свършената работа на фирмата по сметосъбиране, а за конкретен казус-проблем. Който в случая не опира само до това да се събира редовно и качествено боклука. А довежда до сериозно затрудняване, дори в определени случаи на блокиране на цялото движение-автомобили, пожарна, линейка, таксита и пешеходци накуп. Колата за боклука е идвала сутринта, после в 10.30ч, но не успя да почисти и си тръгна отново. Защо? А това, освен с неудобства, е свързано и с допълнителни разходи. Това е! Като автор и потърпевш от ситуацията, само излагам факти, призивът Ви за сериозност не е адекватно адресиран, сопред мен!

      • Ас
        Асен
        1 -1
        17:38, 8 апр 2019
        Призивът си е съвсем адекватно адресиран и отправен към сметосъбиращата фирма. Защото на вашите кофи пречат коли да се съберат, а на моите какво пречи? Празното пространство пред тях? Има градоустройствен план. Ако това място е паркинг е трябвало да се предвиди какво ще се случва със събирането на сметта. Ако ли не - какво правят тези коли там. Има си законови мерки, които могат да се вземат. Да всеки иска да извърви 5 метра след като слезне от колата си и да се прибере, но не винаги става това, което искаме. И на мен не ми е приятно да паркирам на майната от дома си, но го правя като нямам друг избор.
    • 3
      Пе
      Пенсионер
      1 -1
      17:24, 8 апр 2019
      На крив краставичар му пречат краставици...ала бала.
      Алооу, смет се събира в много ранни часове, не в час пик. Проблемът, драги е в сметосъбиращата фирма. Друг е въпроса, къде можем да паркираме, ние данъкоплатците. Нещо се замълча,а?
      • Щи
        Щиляна
        0 0
        21:57, 8 апр 2019

        В отговор на "Пенсионера": ако поне бяхтехвърли поглед върху текста, преди па пишете "коментар" , щяхте да видите, че машините първо са дошли на мяскто в 06.00ч. сутринта! После в 10.30ч., после....колк опъти трябва да минят "боклукчийките" , за да имаме "право" да пишем за проблема!

    • 4
      Пе
      Пенсионер до Щиляна
      1 0
      02:09, 9 апр 2019
      Ма, моля! Вие си пишете, щом така ви поръчват от Титан
      ... Икономиката, глупако, както казваше (съмнявам, че знаеш, кой)...трябват паркинги в този град. И разбира се, друга фирма по чистотата му.
    Последни новини