Ергюнал Сабри покори още един връх в бокса-стана републикански шампион при мъжете

Във Варна при изключителна конкуренция се проведе състезание 2 в 1 – Държавният личен шампионат по бокс за мъже и Купа „България“. 130 състезатели от цялата страна се събраха, за да покажат своите умения и да се борят за медали и купи. Освен това първите четири боксьора получават право да играят в професионалната лига, която се провежда в три кръга.
„Арда бокс“ участва само с двама състезатели – Ергюнал Сабри – Оги и Мехмед Чакъров – Гамби, но те се представиха блестящо и се завърнаха с един златен и един бронзов медал. Макар и двамата да са реално в младежка възраст, те се бориха срещу по-възрастните и по-опитни боксьори със самочувствие и защитиха реномето на кърджалийския бокс.

Мехмед Чакъров – Гамби

Републиканският шампион за младежи Ергюнал Сабри – Оги, този път показа, че и при мъжете е най-добър в своята категория 49 кг. Във финалната среща той се изправи срещу състезателя от Ямбол Илия Димитров, който издържа само един рунд и отказа да продължи двубоя с кърджалийския боксьор. Така Оги стана първият състезател на кърджалийски отбор, постигнал републиканска титла. В исторически план шампиони са ставали кърджалийците Стоян Пиличев и Тодор Занданов, но не са били състезатели на „Арда“, а на клубове от други градове.
Мехмед Чакъров – Гамби, макар да живее в град Петрич и да няма възможност да тренира редовно с треньора си Стоян Узунов, направи силно състезание и се завърна с бронзов медал в категория 56 кг. Гамби демонстрира опит и увереност и прегази противника си от Пазарджик, но във финалния мач победата му се изплъзна на косъм. нж

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини