Значителна част от кърджалийци са за запазване на летището на града, сочи анкета

Значителна част от кърджалийци са за запазване на летището на града, сочи анкета на сайта Кърджали бг вести. 42,6% от включилите се в анкетата са на мнение , че аеропорта трябва да се съхрани. 17,0 на сто са на позицията, че той трябва да се трансформира в индустриална зона. Цели 40,4 % заявяват, че не могат да преценят и да дадат категоричен отговор.

  Разнопосочността на мненията на кърджалийци се дължи на острия дебат разиграл се в медиите през последния месец. В него от една страна се включи Инициативен комитет за запазване на летището , подкрепен от кмета инж.Хасан Азис. Ответната страна бе представена от областния управител Никола Чанев. На практика се срещнаха интересите на община и държава.

  Градоначалникът защитава тезата, че общината има готов проект за индустриална зона и втори,държавен не е нужен. За сметка на това летището ще може да обслужва високотехнологичния бизнес и атракции свързани авиационните спортове.

  Областният управител е на мнение, че превръщането на пистата в индустриална зона, обслужва по –широк обществен интерес, защото там ще се създадат много работни места и ще се спре миграцията на кърджалийци.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини