40% от пътната мрежа в България е в лошо състояние. Печата

Пътища.
 
"Сега":
 
40% от пътната мрежа в България е в лошо състояние
 
Реалистична е целта магистрала "Хемус" да бъде завършена до 2024 г., обяви регионалният министър Петя Аврамова по време на организирания отчет на инициативата на партия ГЕРБ - "Европа в твоя дом".
 
"До 2023 г. магистрала "Хемус" ще стигне до Велико Търново - изтъкна Аврамова, цитирана от "Медиапул". - Тази година предсрочно ще бъде пусната отсечката между Ябланица и пътен възел "Боаза" по тази магистрала, а в страната ще бъдат пуснати 119 км нови пътища".
 
С пари от ЕС и от бюджета са рехабилитирани над 820 км републикански пътища, но анализите показват, че в лошо състояние са 8000 от общо 20 000 км (б.р. - това е 40% от пътната мрежа в страната), като за ремонта им са нужни 8 млрд. лева, каза още регионалният министър.
 
 
 
Избори.
 
"24 часа":
 
"Информационно обслужване" ще преброява резултатите от Евроизборите
 
Централната избирателна комисия обяви, че възлага на "Информационно обслужване" АД преброяването на резултатите от гласуването в изборите за членове на Европейския парламент от Република България на 26 май 2019 г.
 
Според текста на решението, публикувано късно в петък на сайта на ЦИК, "Информационно обслужване" АД ще отговаря за "компютърната обработка на данните в РИК и ЦИК от гласуването и издаването на бюлетин на ЦИК с технически носители за резултатите от гласуването в изборите" .
 
За целта председателят на ЦИК Стефка Стоева ще подпише договор с "Информационно обслужване".
 
 
 
Спор.
 
"Дума":
 
Борисов: Правим паркове, за да се събират БСП
 
Бойко Борисов си приписа и съществуването на паркове и градини в София в поредния си опит да принизи предизборната кампания на БСП. Днес социлистите представиха официално листата си за евроизборите в Южния парк.
 
Никога не са правени такива паркове и градини, направихме добри паркове, за да има къде да се съберат БСП. Днес гледам са се изтъпанили на Южния парк. Няма да се сравняваме с чеверме социалистите, обясни ситуацията Борисов.
 
После добави, че ГЕРБ специално инвестирали в образование, защото "БСП разчитат на къса памет и нискообразовани хора". За другата година сме планирали 360 млн. за увеличение на учителските заплати, съобщи той по време на събитие за ролята на Европейския съюз.
 
Аз излизам и казвам, оставка за това и това. Ние не разбрахме тогава какво стана. Тези хора говорят, но ние нямаме един спрян фонд, една спряна програма. Те издигат манипулация за предизборната си кампания, разгневи се премиерът. И допълни: Тези сега в Южния парк ни плашат. Ама хич не ни е страх от тях. Ние грешим, което показва, че не сме идеални, допълни той.
 
 
 
"Дума":
 
Корнелия Нинова: ГЕРБ ни отнеха човешкото достойнство
 
Изявление на лидера на БСП Корнелия Нинова, по време на представяне на евролистата на партията.
 
Благодаря ви, че сте тук днес - общински председатели, областни председатели, кметове, председатели на общински съвети, народни представители, членове на Националния съвет.
 
Вие сте моторът на БСП и ние заедно сме екипът, който тръгва в една емоционална и красива, вярвам и победоносна кампания. Тръгваме за европейски избори, за предсрочни парламентарни избори, но най-вече - тръгваме на битка за справедливост сега. Това е слогънът на нашата кампания. Справедливост днес, не след 5, не след 10 години, не с празни обещания и с кухи фрази. Днес, българският народ и Европа имат нужда от справедливост. Ние първи приехме своята програма за икономически развита, социална Европа, Европа на равните възможности, Европа без две и три скорости. Днес представяме пред вас и лицата на тази кампания - хората, които предлагаме да ни представляват в Европа. Остава да си свършим работата. Имаме идеите, имаме хората, от нас - от този екип и от вас - мотора на партията, зависи да си свършим работата. Да се обърнем към всеки български гражданин, тук или в чужбина.
 
 
 
Случай.
 
"Монитор":
 
В Благоевград са потресени от решението на ВКС по случая "Чората"
 
"Потресени сме от новината. Чората и баща му Райо години наред бяха символ на престъпността в града ни. От разпространение на наркотици, принудително принуждаване на млади момичета да проституират до подкупване на съдии и полицаи".
 
Това са само част от коментарите днес в благоевградските кафенета по повод присъдата, с която петимата полицаи окончателно са осъдени на по 7 години затвор по случая "Чората".
 
"В Америка наскоро полицай застреля дрогиран млад българин за оказване на яростна съпротива при опит да бъде арестуван и след установяване на фактите, полицаят не само, че не отиде на съд, но беше възстановен на работа. При нас момчетата вместо да ги наградат, че са отървали града от един нагъл наркодилър, наркоман и сутеньор, 14 години ги влачат по съдилищата и накрая ги тикват в затвора. Каква е тази съдебна справедливост!?", възмутено коментират още благоевградчани.
Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    На
    Надежда
    0 -1
    15:15, 21 апр 2019
    Да са супер 60% от пътищата си е доста добро, макар че според мен тази класация е малко манипулирана и доста по-голям % от пътищата са в добро състояние.
  • 2
    Ян
    Янушев
    0 0
    08:21, 24 апр 2019
    Стига простотии .... много от пътищата са нови и са в чудесно състояние. Има пътища, които не са перфектни, но не са и лоши!
  • 3
    Кр
    Кристиян Китов
    0 0
    08:28, 2 май 2019
    Изцяло манипулирана новина! Много пътища се оправиха, наистина много. Може спокойно да се каже, че в момента повечето пътища са добри
  • 4
    Ти
    Тити
    0 0
    08:45, 2 май 2019
    Не знам дали е така, но преди бяха 100% лоши пътища. Сега откакто Борисов е премиер нещата са яко добре
Последни новини