Студенти по медицина с мисия в Община Златоград, прегледаха над 100 души

Изображение 1 от 4

    Студенти по медицина, участници в мисии на неправителствената организацията „Студенти по медицина на мисия“, посетиха три родопски села със затруднен достъп до здравни грижи, за да прегледат местни жижели.

    В почивните дни бъдещите лекари, съвместно с д-р Елина Белева и с подкрепата на Община Златоград, проведоха безплатно изследване на кръв и общ преглед на жители от с. Аламовци, с. Кушла и Крушкова махала в с. Ерма река, Община Златоград.
    Мисията на студентите по медицина от Пловдив и София е да предоставят безплатни медицински услуги за жители на малки населени места, отдалечени от болници и имащи затруднен достъп до медицинска помощ. В трите населени места бяха прегледани и изследвани около 100 човека. Прегледите и изследванията продължиха до късно вечерта на 20 април, за да бъдат обхванати всички желаещи. На 21 април бяха раздадени резултатите от кръвните изследвания, които бяха с добри стойности. При част от прегледаните пациенти бе установено повишено артериално налягане, за което д-р Белева им препоръча консултации със специалист в тази област.
    Младите медици останаха доволни от отзивчивостта на местните жители, които приеха присърце идеята за медицински услуги и в малките населени места.

    СмолянБГвести

    Коментари в сайта

    Последни новини