Волен взе русофил водач на листата, при Симеонов има ром. Преглед на печата

Избори.

"24 часа":

Волен взе русофил водач на листата, при Симеонов има ром

С разиграване на номерца регистрираха листите си в ЦИК НФСБ и "Атака". И двете партии заявиха един и същи час, но Валери Симеонов изпревари Волен Сидеров, което пък наложи вторият да изчака партньора си в "Обединени патриоти" да си тръгне, преди да се появи в комисията. Двамата демонстративно се избегнаха.

Георги Димов от института по Балканистика на БАН и член на ръководството на движение "Русофили" ще води листата на "Атака" на евровота.Димов и следващите в листата - юристката Мариета Караджова и икономистът Христо Спасов, придружиха Волен Сидеров за регистрацията в ЦИК.

Смела цел си е поставил Димов, когото от партията похвалиха, че знаел 6 езика. Ако влезе в Европарламента, той ще се бори за преразглеждане на договора за присъединяването ни към ЕС, за да получаваме повече средства от общността. В сравнение с френските си колеги българските земеделски производители получавали трохи. Отпадането на санкциите на ЕС срещу Русия е другата му цел. Сидеров попълни листата с политическо риалити - 50 кандидати, които никога не са били политици, мериха 3 седмици познания в ефира на тв "Алфа". Зрителите подредиха цялата листа.

Местан.

"Сега":

Местан обжалва паричната си гаранция и забраната за напускане на страната

В Окръжна прокуратура - Кърджали са постъпили жалби от Лютви Местан, чрез неговия защитник, против постановление на разследващ орган от Окръжен следствен отдел в Окръжна прокуратура-Кърджали от 19.04.2019 г., с което му е наложена мярка за неотклонение "гаранция" в пари в размер на 10 000 лева, както и срещу постановление на Окръжна прокуратура - Кърджали, с което му е наложена мярка за процесуална принуда "забрана да напуска пределите на Република България", съобщава държавното обвинение. Предстои жалбите да бъдат разгледани от съд.

Кърджалийският съд вече отмени постановлението на прокуратурата, с което беше отнета книжката на Лютви Местан след катастрофата, при която загина 6-месечно бебе, разказва в същото време Нова тв. Решението на съда е окончателно и не подлежи на протест или обжалване. Така сега лидерът на ДОСТ ще може отново да управлява моторно превозно средство. Срещу Лютви Местан е повдигнато обвинение за причиняване на смърт на пътя по непредпазливост.

Апартаментгейт.

"Монитор":

Прокуратура погна Елена Йончева и за къща за гости

Върховна касационна прокуратура възложи на Главна дирекция "Национална полиция" извършване на проверка по публикации в медиите за ползвани не по предназначение къщи за гости, финансирани със средства на ЕС от семейството на депутата и водач на листата на БСП Елена Йончева, съобщиха от обвинението.

Според разследване на сайта ПИК семейството на Йончева е изградило три къщи за гости в село Велика, община Царево по европейска програма, но ги използва като частни. Общата стойност на финансирането от Европа било над 376 000 лв.

Ще бъде извършена документална проверка на проекта, като на място служители на ГДНП ще извършат и проверка дали къщите за гости се ползват по предназначение. Ще се изискат заверени копия от регистри за настанените туристи за български и чужди граждани, от документацията за регистриране и категоризиране на обектите, информация за заплатените туристически данъци за пренощували туристи.

Цени.

"Сега":

Иван Иванов: Топлоенергията няма да поскъпне двойно

Председателят на енергийния регулатор Иван Иванов заяви, че от юли топлоенергията няма да поскъпне двойно, както поискаха някои от топлофикациите.

"Има сериозна динамика в международните цени на суровия петрол. Квотите не влияят пряко върху тези цени, те влияят в значително по ниска степен, отколкото при термичните централи, но безспорно квотите, които трябва да платят всички топлофикационни дружества, повишават техните разходи и ние тепърва ще видим как те ще бъдат отчетени. Нито 108, нито 88 процента ще има скок", заяви той, цитиран от БНР.

Иванов коментира и евентуалната продажба на активите на ЧЕЗ в България. "Ако "Еврохолд" и ЧЕЗ стигнат до сделка за продажбата на българските активи на чешката компания, енергийният регулатор ще трябва да се произнесе, но все още няма критерии, по които това да стане", каза още Иван Иванов.

Десетки граждани се събраха отново пред сградата на регулатора, за да протестират срещу увеличаването на цените на енергоносителите у нас.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини