12 °C

С 1.29 млн.евро изградиха подпорни стени срещу наводнения в Смолян, Златоград и Рудозем

Днес беше отчетен резултата от реализирането на проект за защита от наводнения, който се финансира от Програмата за сътрудничество „ИНТЕРРЕГ V-А Гърция – България“ 2014-2020, както и с финансово участие на България и Гърция. Целите на поректа са превантивни действия и защита на населението от природни бедствия с изграждане на подпорните стени в Смолян, Рудозем и Златоград.

„Това е най-големият проект като бюджет, който сме изпълнявали до момента – 1 290 000 евро.", каза областният управител на Смолян Недялко Славов и допълни, че успешното изпълнение на Проекта ще даде възможност подобни инвестиции да продължат и в следващата Програма за трансгранично сътрудничество Гърция-България.

Изградена е подпорна стена на улица „Петър Берон”, до Римски мост, по десния бряг на р. Черна в Смолян. Славов отбеляза, че предстои с община Смолян да се обсъди как пространството над подпорната стена да бъде оползотворено по възможно най-рационалния начин.

Беше направена и нова защитна стоманобетонна стена по левия бряг на река Върбица в кв. „Изгрев” на Златоград. Там се извърши и надграждане на стоманобетонна защитна стена в кв. „Изгрев” по левия бряг на река Върбица.

По поректа се издигна и нова защитна стоманобетонна стена по левия бряг на река Чепинска в Рудозем, жжилищен район по ул. „Капитан Петко войвода”. Общата стойност за извършването на строителните дейности за трите обособени позиции е 2. 146 млн.лв.

Големият проект се изпълни в рамките на 36 месеца и цели повишаване нивото на защита срещу наводненията в трансграничната област на Гърция и България, особено в райони с висока вероятност от наводнения в двата международни речни басейна на Струма/Стримон и Еврос/Марица/Арда. 

СмолянБГвести
Коментирай

За да добавите коментар, трябва да ползвате браузър с поддръжка на JavaScript или да позволите използването на JavaScript в браузъра си, ако то е спряно.
Впишете се с профила си, за да използвате разширените възможности при писане на коментари!
Екипът на Smolyan.bgvesti.NET ви благодари, че използвате кирилица. Отговорността за коментарите е на коментиращите. Сайтът не носи отговорност за коментарите, тъй като модераторите нямат техническа възможност да проверяват коментари 24 часа в денонощието. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обида на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от редакторите на сайта при установяването на този факт. Можете да докладвате за нередности и неподходящи коментари с иконата след "Отговор" - "Докладвай за нередност"

Във формата се използва анти-бот защитата на Google reCAPTCHA.

Хороскоп за 24.05.2019

Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби
Моля, изберете зодия
Последни новини