Ясни са победителите в пролетното почистване на Димитровград

Победителите в Пролетното почистване на Димитровград бяха обявени днес. Акцията започна на 15 април и продължи до 19 април, а мотото й и тази година бе "За чиста природа и приветлива община".

В мероприятието са се включили детски градини, училища, пенсионерски клубове, социални заведения и много граждани, съобщиха от местната администрация.

Сред градините, които отлично са почистили дворовете си, първенци са ДГ № 4 - филиал с.Черногорово, втори са от ДГ № 1 – филиал „Роза”, а третото място заема екипът и децата на ДГ „Райна Княгиня”.

Първи от училищата в димитровградско е ОУ „Васил Левски”, с. Ябълково, почетното второ място е за ЕГ „Д-р Иван Богоров”, а трети са ПГ „Проф. Д-р Асен Златаров”.

Славейковци са победители в акцията "Лист по лист", която се проведе на 17-ти април, те са предали за рециклиране 4,930 т. хартия.

Второто място е за ОУ „Васил Левски”, с предадено количество хартия 1,360 т., а трети се класират ПМГ „Иван Вазов”, събрали 1,200 т. количество хартия.

Похвално е и участието на живеещите димитровградчани на улиците ”Простор” № 16 и № 18, бул.”Раковски” №47, бул.”Вапцаров” № 16, ул. „Емилиян Станев” № 12, ул.”Гео Милев” №18-нов, подчертаха от Общината.

Дейно са се включили и потребителите на социалните заведения от града, като тук първенци са от Дневния център за деца с увреждания и Социално предприятие - Димитровград.

За най-добре поддържан двор на пенсионерски клуб бяха отличени потребителите на ПК „Бригадирски щаб”, намиращ се на бул.”Трети Март”.

Всички ще получат предметни награди, осигурени от Община Димитровград.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Йо
    йокин
    2 0
    17:54, 23 апр 2019
    БРАВО!ОТЛИЧНО,а дали,някой се сети,за басейна,който нашите,деца,превърнаха в СМЕТИЩЕ.
Последни новини