5 литра кръв бе резултата от кампанията на MГЕРБ за кръводаряване

    Kампания за доброволно и безвъзмездно кръводаряване организираха димитровградската младежка структура на ГЕРБ.  Акцията се проведе със съдействието на отделението по трансфузионна хематология в МБАЛ Хасково.

    15 души се отзоваха в акцията „Дари кръв“ днес, като 11 от тях станаха дарители, други 4 души бяха върнати поради недобри здравословни показатели. Количеството кръв, което се събра от дарителите, бе почти 5 литра, като от здрав човек за да се напълни една банка се източват 450ml кръв. Сред дарителите днес бе и зам. кметът Яшо Минков, както и още 4 жени и шестима мъже.

    Мото на младежката организация за кампанията е „Светлите дни преди Великден да дарим надежда и шанс за живот“. Младежите от ГЕРБ бяха осигурили всички условия, в които да протече кампанията, бяха поготвили помещение и кушетки за дарителите и медицинските работници, които също похвалиха организаторите за добрите условия.

    Акцията се проведе днес, 24-ти април, от 8: 00 до 13: 30 часа.  Мястото за кръводаряване бе в офиса на ПП ГЕРБ Димитровград на бул. „България“.

    Кръводаряването е полезно. То стимулира процеса на обновяване на кръвните ти клетки и увеличава защитните сили на твоя организъм.
    Всички консумативи, използвани по време на кръводаряването, са индивидуални, стерилни и за еднократна употреба и не съществува никаква опасност от зараза по кръвен път.
    Количествено кръвта ти ще се възстанови за по-малко от 24 часа. Качествено, за 3-4 седмици.
    Минималният срок между две дарявания е 60 дни. Ако си жена имаш право да даряваш кръв най-много 4 пъти в годината, ако си мъж – 5 пъти.
     

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини