110 служители на реда ще бдят за Великден в областта

Изображение 1 от 2

    За осигуряване на обществения ред по време на Великденските празниците на територията на  област Кърджали ще бъдат мобилизирани около 110 служители на охранителна и териториална полиция, каза на брифинг главен инспектор Тодор Ригов, началник на сектор в отдел „Охранителна полиция” към Областната дирекция на МВР.

    главен инспектор Тодор Ригов

    Предстоящите празници се характеризират със струпване на голям брой хора около храмове и питейни заведения. Местата, където ще се извършват богослужения, са локализирани и са предприети мерки за осигуряване на обществения ред при различните прояви, каза Ригов.“Поверяват се и оръжейни магазини за наличие на пиротехнически средства с изтекъл срок на годност.  Препоръката е да се прекрати и намали продажбата фойерверки на непълнолетни лица, които могат да създадат проблеми в празничните дни, каза главният инспектор.
    Обърна внимание, че през почивните дни  голяма част от населението и гражданите на Кърджали ще отидат да почиват на други места или в други градове. Вероятно ще зачестят и телефонните измами. Неговият апел към гражданите е, ако видят нещо нередно, което се случва по пътя, чрезвичайни изпреварвания, което създава предпоставка за пътно-транспорти произшествия, да сигнализират веднага на тел.112 . Има осигурени автопатрули и служители на КАТ, които да  вземат мерки за пресичане престъпления в самия зародиш, а не когато станат.
    Валери НЕДЯЛКОВ

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини