Къщата на Флинтстоун попадна в съда заради динозаврите

    Това не е макет за киното или детска игра. Имотът е струвал 2,8 милиона долара на сегашния си собственик.

    Флинтстоун Хаус по замисъл е странен, но сега е станал толкова странен, че е обявен за смущаващ обществения ред. Град Хилсбъро, Калифорния се съди с Флоранс Фанг, пенсиониран медиен магнат, чието семейство някога издавало "Сан Франциско Екзаминър" и други вестници. Тя купува имота през 2017 година. Толкова е ентусиазирана, че оттогава го доукрасява и нищо не може да я спре.

    Малкият град в района на залива на Сан Франциско очевидно е недоволен от подобренията във Флинтстоун Хаус и миналия месец завежда дело за принудително премахване на статуите на динозаври, знака „Яба Даба Ду” и другите новопоявили се странни скулптури. 

    В хълмистата община с около 11 000 души население редовно се продават жилища за милиони. Този имот, може да се каже, е „страница от историята.“

    През 1976 г. архитектът Уилям Никълсън построил дома с площ 250 квадратни метра, използвайки строителна техника, известна като монолитна куполна конструкция, според Atlas Obscura. През годините домът започнал да се руши, но бил ремонтиран и оцветен в оранжево. В крайна сметка снимките показват, че куполите станали червени и лилави.

    Фанг инсталира 4,5-метрови статуи на динозаври, както и гигантски метален мамут и жираф, градина от цветни, прекалено големи гъби в ярки зветове и скулптура на дъга и паун, пише The ​​Mercury News.

    В предния двор тя поставя статуя на Фред Флинтстоун, по-малка статуя на динозавъра Дино и още много, пише изданието. Направила и други промени в имота, като подпорна стена, стъпала, порти и паркинг, които според иска на общината, са опасни и застрашават обитателите. Тя продължава да работи в дома си, въпреки че има издадени три предписания да спре докато не получи различни одобрения и разрешителни за строеж. 

    Флоранс Фанг, която е в средата на 80-те години, се е консултирала с нейните адвокати и възнамерява да се бори за динозаврите си.

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини