Инспекторите по труда сгащиха 7 строители нависоко без каски и колани

Седем души са заварени без обезопасителни колани и каски на височинна работа по строителните обекти в Хасковска област. Случаите са засечени при мащабната тематична акция по повод 17-ти април, посветен на безопасната работа на височини.

В Хасковска област са били проверени 4 строителни площадки, на които са работели общо шест фирми.

На обектите са констатирани 3 необезопасени стълбища и плочи. На едно от местата е имало и опасно отвор в конструктивен елемент. По време на проверката инспекторите са констатирали и две нарушения, свързани с необезопасено скеле и неправилното му използване. На четири места е имало небезопасни контури на етажните плочи.

През месец март от Инспекцията по труда в Хасково са извършили общо 90 проверки по трудовото законодателство и по закона за безопасни условия на труд. В този период са влезли в сила и 15 постановления за различни нарушения на стойност 26450 лева.

 Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ха
    Хасково.нейт
    1 -2
    09:20, 25 апр 2019
    Зоологическата градина в гр. Хасково намираща се в парк Кенана има само един вход който е и единствен изход за всички посетители на парка. Втория вход който е на изключително удобно за посетители място за да могат да напуснат Зоопарка е заключен за поредна година. Подадох сигнал в Община Хасково , РИОСВ Хасково но никой не взе накакви мерки.
    На единствения в момнета вход са наредени всички заведения и маси на търговци и за да печелят няколко хора се рискува с живота и здравето на всички останали на децата, родителите а и на самите животни. При възникване на инцидент кой ще поеме отговорността.
    Защо в Зоопарка се извършва търговска дейснот, като на всички табели е записано да не се дават храни на животните и т.н.
    г-н Беливанов, моля за вашата намеса да се осигури поне още два входа и два изхода за посетителите на ЗООПАРКА.
    Не рискувайте с живота и здравето на вашите съграждани и гости на града, както е последния случай с рухналата стена отнела човешки живот.
    • Ни
      Ник
      1 0
      10:24, 25 апр 2019
      Моля, ползвайте и този начин на подаване на сигнали: https://www.haskovo.bg/reporting/4

      Вероятно е важно, това което искате да кажете, обаче едва ли Беливанов и компания се информират по този начин.
Последни новини