Любомира от Смолян е най-добрият млад готвач за 2019г

Изображение 1 от 3

    Любомира е осмият „Най-добър млад готвач“ на България за 2019 година на престижното кулинарно състезние Национална Кулинарна Купа на България, което се организира от Министерство на образованието и Българската асоциация на порфесионалните готвачи.


    Това стана ясно на най-голямото състезание за професионални гимназии по туризъм – Панорама на професионалното образование, което се проведе на 19 и 20 април в международния Панаир в Пловдив.

    Представителят на Родопите – ученичката на СПГТС „Никола Й. Вапцаров“ Любомира Хаджиева от ХІІ клас – приготви ястия от пилешко и сьомга. За работата ѝ бяха отпуснати два часа, а принципът бе същият като на теливизионното шоу „Мастършеф“. Тя имаше възможност да си „напазарува“ необходимите продукти, а след това ги приготви и презентира подобаващо, за да бъдат оценени от журито и дегустаторите.
    След присъденото почетно място и специална награда за най-добро предястие, експертите кулинари, които наблюдаваха бъдещия готвач, поканиха Любомира да се отправи по пътя към големите кулинарни академии.

    СмолянБГвести

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини