Домашен социален патронаж –Кърджали изненада за Великден обслужваните от него кърджалийци

Домашен социален патронаж Кърджали изненада приятно за Великден обслужваните от него кърджалийци. За празничната си трапеза освен вкусно приготвените гозби,те получиха боядисани великденски яйца, козунаци и великденски сладки. Домовете им бяха основно почистени преди празничните дни.

 Почти всички продукти, които предоставихме на ползвателите на нашите услуги получихме като дарение. Изказваме хиляди благодарности на хората с големи сърца, които ни подкрепиха за да зарадваме кърджалийци, заяви за Кърджали бг вести Хайрие Садък,  директор на Домашен социален патронаж-Кърджали.

Домашен социален патронаж е  най-старата общинска структура предлагаща социални услуги в общността в Кърджали.През тази година ще отбележи 44 години от своето създаване. 
През далечната 1975 година първите обслужвани от него лица са 30. Днес броят им е 200. Това са лица, които не са в състояние сами да организират и задоволят своите жизнени подробности и нямат близки, които да се грижат за тях, лица с трайно намалена работоспособност над 72% и деца с увреждания. 
Близо десет вида са услугите предоставяни по домовете за тях от социалните работници в Патронажа. Нуждаещите се могат да заявят и получат услуги свързани с поддържане на личната им хигиена и хигиената в жилищните помещения на домовете им, битови услуги, като заплащане на ел. енергия и др.

Кърджали бг вести 

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини